FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAŽNA OBAVIJEST: ISPRAVAK VIJESTI HNA3905: "Službeni Zagreb..."

MOSTAR, 1. siječnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest HNA3905: "Službeni Zagreb..." tako da je jasno da se u vijesti ne radi o službenom Zagrebu koji podupire uspostavu hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini nego da to podržava premijer Republike Srpske Milorad Dodik.
MOSTAR, 1. siječnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest HNA3905: "Službeni Zagreb..." tako da je jasno da se u vijesti ne radi o službenom Zagrebu koji podupire uspostavu hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini nego da to podržava premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Treba izmijeniti naslov kao i lead vijesti. Ispravno naslov glasi: "Dodik: Zagreb često ne radi u interesu Hrvata u BiH". Lead glasi: "Lider Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da službeni Zagreb ne zauzima uvijek stajališta koja su u skladu s vitalnim interesom Hrvata u BiH ističući da on osobno podupire zahtjeve za uspostavom hrvatskoga entiteta".

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

Dodik: Zagreb često ne radi u interesu Hrvata u BiH

MOSTAR, 1. siječnja 2007. (Hina) - Lider Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da službeni Zagreb ne zauzima uvijek stajališta koja su u skladu s vitalnim interesom Hrvata u BiH ističući da on osobno podupire zahtjeve za uspostavom hrvatskoga entiteta.

Dodik je to rekao u dvobroju mostarskome Dnevnome listu komentirajući komunikaciju s premijerom Ivom Sanaderom oko ustavne reforme.

"Nisam često u kontaktu sa Sanaderom, ali imamo dogovor da o ekonomskim pitanjima razgovaramo. Imamo niz projekata od zajedničkog interesa. Što se tiče ustavnopravnog poretka, o tome nismo razgovarali, premda mogu spoznati određene interese koji dolaze od službenog Zagreba. Moram reći da ne razumijem uvijek odgovore koji odatle dolaze i smatram da najčešće nisu u skladu s onim što je vitalni interes Hrvata u BiH", rekao je Dodik za Dnevni list.

Upitan o ustavnoj reformi u zemlji i položaju Hrvata, rekao je da je rješenje uspostava više federalnih jedinica.

"Mislim da je rješenje u višenacionalnim federalnim jedinicama u kojima bi bio dominantan jedan narod, a u kojima bi se štitila prava svih ljudi. Na taj je način nemoguće doći do bilo kakvog ugrožavanja. Ta se federalna multietnička jedinica, kojoj bi gravitirao hrvatski narod, može veoma lako organizirati", rekao je Milorad Dodik . Dodao je kako "hrvatski politički predstavnici moraju jasno definirati taj zahtjev".

Komentirajući nesuglasice dva HDZ-a u BiH oko sudjelovanja u vlasti Dodik je rekao da bolju suradnju imaju s HDZ-om BiH. Upozorio je kako ne bi bilo dobro da bošnjačke i srpske stranke odlučuju koji će Hrvati biti u vlasti.

"Poslije frustracije koju su Hrvati doživjeli izborom Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, bilo bi neizdrživo da netko izvan hrvatskog miljea odluči o tome tko treba zastupati hrvatski narod", dodao je.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙