FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GS: PREDSTAVLJENI TURISTIČKI PROIZVODI ISTARSKE ŽUPANIJE

ZAGREB, 11. svibnja (Hina) - Vinske ceste, gastroturizam, Dani tartufa, agroturizam i Wine Day turistički su proizvodi u Istarskoj županiji koji bi svoj puni zamah trebali doživjeti tijekom ovogodišnje turističke sezone, istaknuto je na današnjem predstavljanju razvojnog turističkog programa Istarske županije u sklopu 12. međunarodnog poslovno-turističkog sajma ITTF-a na Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 11. svibnja (Hina) - Vinske ceste, gastroturizam, Dani tartufa, agroturizam i Wine Day turistički su proizvodi u Istarskoj županiji koji bi svoj puni zamah trebali doživjeti tijekom ovogodišnje turističke sezone, istaknuto je na današnjem predstavljanju razvojnog turističkog programa Istarske županije u sklopu 12. međunarodnog poslovno-turističkog sajma ITTF-a na Zagrebačkom velesajmu.#L# U Istri postoje tri vinske ceste - Bujštine, Poreštine i Buzeštine. S projektom vinskih cesta Istarska županija je krenula 1995. a kriteriji koje je trebalo zadovoljiti bili su primjeren podrumski prostor za degustaciju vina, isključivo autohtono istarsko vino i vinar upisan u registar proizvođača grožđa i vina. Jedna od manifestacija je Wine day, odnosno Dan otvorenih vrata istarskih podruma koji se obilježava posljednje nedjelje u svibnju. Predstavnici Turističke zajednice Istarske županije očekuju da će ove godine istarske vinske podrume posjetiti oko tri tisuće posjetitelja, dok ih je lani bilo 800. Za razvitak gastroturizma potreban je ugostiteljski objekt koji posluje tijekom cijele godine. Taj objekt mora biti u tipičnom istarskom ambijentu u kojem se hrana priprema tradicionalno. Razvitkom gastroturizma dobiva se novi, prepoznatljiv turistički proizvod koji predstavlja novi način promocije turizma, a osobito vikend turizma. Uz gastroturizam povezuju se i Dani tartufa, čime se, drže u Turističkoj zajednici Istarske županije, želi dati prava vrijednost istarskom bijelom tartufu. Ove godine se Dani tartufa u Istri održavaju od 7. do 22. listopada, a bit će predstavljen i najveći tartuf na svijetu težine 1,31 kilogram koji je nedavno dobio certifikat Guinnessove knjige rekorda. U Istri je jedan od novih oblika turističkog proizvoda i agroturizam, a trenutačno je turistička ponuda desetak istarskih domaćinstava uključena u kataloge inozemnih turoperatora. (Hina) splj ds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙