ZAGREB, 3. travnja (Hina) - U sklopu ponude laganih obroka za poslovne ručkove, u zagrebačkom će se hotelu Sheraton od danas svakodnevno nuditi i jela pod nazivom "Napuljska jela" sa sirevima mozzarellom i ricottom. Jela su specifična
za napuljsku regiju, a sastojci - mozzarella i ricotta proizvedeni su u Hrvatskoj, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 3. travnja (Hina) - U sklopu ponude laganih obroka za
poslovne ručkove, u zagrebačkom će se hotelu Sheraton od danas
svakodnevno nuditi i jela pod nazivom "Napuljska jela" sa sirevima
mozzarellom i ricottom. Jela su specifična za napuljsku regiju, a
sastojci - mozzarella i ricotta proizvedeni su u Hrvatskoj,
najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. #L#
Sirevi mozzarella i ricotta proizvedeni su u jedinom pogonu u
Hrvatskoj (u Svetoj Nedjelji), koji proizvodi tu vrstu sira na
autentičan južno-talijanski način, rekao je proizvođač toga sira u
Hrvatskoj Etore Tamajo.
Ideja za proizvodnjom talijanskog sira potekla je nakon
ispitivanja hrvatskog tržišta, a nastavlja se na obiteljsku
tradiciju izrade sira. Braća blizanci Etore i Dario (otac im je iz
Napulja) počeli su s proizvodnjom tih vrsta sira prije mjesec i pol,
a u pogon su uložili 350.000 njemačkih maraka.
Naglasili su, kako u proizvodnji sira koriste isključivo sirovine
iz Hrvatske, jer to više nije samo talijanski proizvod.
Zasad, obitelj Tamajo svojim sirevima opskrbljuje samo restorane i
ugostiteljske objekte, a nadaju se da će se njihova mozzarella i
ricotta uskoro naći i u slobodnoj prodaji.
(Hina) splj db