FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POREČ: URUČENE NAGRADE CEHA UGOSTITELJA HOK-A

ZAGREB/POREČ, 29. listopada (Hina) - Pulski restoran "Vela Nera" vlasnika Dušana Černjula osvojio je prijelazni pehar Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) kao ukupni pobjednik Gastro izložbe koja je u sklopu 15. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a večeras završena u porečkom hotelu "Pical".
ZAGREB/POREČ, 29. listopada (Hina) - Pulski restoran "Vela Nera" vlasnika Dušana Černjula osvojio je prijelazni pehar Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) kao ukupni pobjednik Gastro izložbe koja je u sklopu 15. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a večeras završena u porečkom hotelu "Pical".#L# Restoran "Vela Nera" pobijedio je u kategoriji "hladno jelo" i osvojio nagradu "Zlatni tanjur", dok je gostionica "Vodnjanka" vlasnice Svjetlane Orlić Celije iz Vodnjana pobjednik u kategoriji "toplo jelo" i također dobitnik nagrade "Zlatni tanjur", priopćio je večeras Press centar HOK-a. Pobjednik u kategoriji slastica i dobitnik nagrade "Zlatni tanjur" je slastičarski obrt "Jasna" u vlasništvu Jasne Karlović iz Karlovića. Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a objavio je i zaključke, kojima se traži da se izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti uredi provođenje rekategorizacije ugostiteljskih objekata koji nude usluge prehrane, te ukine obveza ovjere cjenika i normativa. Zahtijeva se i precizno definiranje i kontrola usluga jela i namirnica koje se služe u objektima seoskog turizma, kao i da se Zakonom o autorskom pravu uredi sudjelovanje predstavnika HOK-a u utvrđivanju kriterija i visine naknada autorima za javno izvođenje autorskih djela. Predloženo je uvođenje paušalnog oporezivanja za ugostiteljsku djelatnost, te zaključeno da se čvršćom suradnjom ugostitelja obrtnika s ugostiteljskim školama kontinentalnog i priobalnog dijela osiguraju kvalitetni kadrovi za ugostiteljsku i turističku djelatnost. Cehovima ugostitelja i turističkih djelatnika županijskih obrtničkih komora preporučeno je da se u jedinicama lokalne uprave i samouprave založe za ujednačavanje visina poreza, komunalnih naknada i doprinosa, te drugih davanja za ugostiteljstvo. Podržan je prijedlog Obrtničke komore Zadarske županije da bude domaćin 16. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a. (Hina) pp/tr ln

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙