FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTO AKO VAM SJEKIRA UPADNE U "KREMASTI MED"?

ZAGREB, 28. travnja (Hina) - Što ako vam sjekira upadne u "kremasti med"? Najprije, što je to uopće kremasti med? Mnogi od nas, nepovjerljivi kakvi već jesmo, nisu kupili baš takav med sumnjajući da se radi o "umjetnom medu"?! No nije tako - kremasti med je stopostotni prirodni med - med kao med!
ZAGREB, 28. travnja (Hina) - Što ako vam sjekira upadne u "kremasti med"? Najprije, što je to uopće kremasti med? Mnogi od nas, nepovjerljivi kakvi već jesmo, nisu kupili baš takav med sumnjajući da se radi o "umjetnom medu"?! No nije tako - kremasti med je stopostotni prirodni med - med kao med! #L# Kremasti med proizvod je strpljivog rada pčela, a potom, naravno, pčelara. U svijetu je takav proizvod poznat već neko vrijeme da bi se kod nas pojavio tek odnedavna kao iznimno ljekovita i vrijedna dopuna hrvatske apikulture. Kod proizvodnje kremastog meda koristi se svježe izvrcani med koji nije bio podvrgnut ni termalnoj ni bilo kojoj inoj obradi. Jednom postignuta "kremasta konzistencija" kremastog meda uvijek ostaje takva, napominje se u napisu objavljenom u časopisu 'Zadrugar'. Proizvodnja kremastog meda zahtijeva ponajprije strpljivost. Kremasta se masa proizvodi vrlo polaganim i jednostavnim jednoličnim miješanjem tekućeg meda na temperaturi od oko 15 stupnjava Celzijevih. Što se miješa duže i polaganije to je kremasti med kremastiji. Med u kremastom obliku ne curi i ne kapa po našoj odjeći, ne lijepi se za prste, neća vam kapati ni sjekirom, ako vam sjekira upadne u med. (Hina) ld ld

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙