ZAGREB, 28. travnja (Hina) - Što ako vam sjekira upadne u "kremasti med"? Najprije, što je to uopće kremasti med? Mnogi od nas, nepovjerljivi kakvi već jesmo, nisu kupili baš takav med sumnjajući da se radi o "umjetnom medu"?! No nije
tako - kremasti med je stopostotni prirodni med - med kao med!
ZAGREB, 28. travnja (Hina) - Što ako vam sjekira upadne u "kremasti
med"? Najprije, što je to uopće kremasti med? Mnogi od nas,
nepovjerljivi kakvi već jesmo, nisu kupili baš takav med sumnjajući
da se radi o "umjetnom medu"?! No nije tako - kremasti med je
stopostotni prirodni med - med kao med! #L#
Kremasti med proizvod je strpljivog rada pčela, a potom, naravno,
pčelara. U svijetu je takav proizvod poznat već neko vrijeme da bi
se kod nas pojavio tek odnedavna kao iznimno ljekovita i vrijedna
dopuna hrvatske apikulture. Kod proizvodnje kremastog meda koristi
se svježe izvrcani med koji nije bio podvrgnut ni termalnoj ni bilo
kojoj inoj obradi. Jednom postignuta "kremasta konzistencija"
kremastog meda uvijek ostaje takva, napominje se u napisu
objavljenom u časopisu 'Zadrugar'.
Proizvodnja kremastog meda zahtijeva ponajprije strpljivost.
Kremasta se masa proizvodi vrlo polaganim i jednostavnim
jednoličnim miješanjem tekućeg meda na temperaturi od oko 15
stupnjava Celzijevih. Što se miješa duže i polaganije to je
kremasti med kremastiji.
Med u kremastom obliku ne curi i ne kapa po našoj odjeći, ne lijepi
se za prste, neća vam kapati ni sjekirom, ako vam sjekira upadne u
med.
(Hina) ld ld