ZAGREB, 4. travnja (Hina) - Kako kuhati i što jesti tijekom proljeća, te proljetno čišćenje hranom neke su od tema o kojima će se govoriti u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu (POUZ) 6. i 7. travnja na priredbi "Priroda i
zdravlje".
ZAGREB, 4. travnja (Hina) - Kako kuhati i što jesti tijekom
proljeća, te proljetno čišćenje hranom neke su od tema o kojima će
se govoriti u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu (POUZ) 6. i 7.
travnja na priredbi "Priroda i zdravlje".#L#
Osnovna je tema priredbe "Živjeti u skladu s prirodom" promicanje
zdravijeg načina života, odnosno cjelovitosti kvalitete življenja
uopće.
Priredba obuhvaća izložbeni dio u kojem će posjetitelji moći
razgledavati i kupovati proizvode zdrave hrane, ekobiotičke
proizvode, prirodnu kozmetiku, igračke od prirodnih materijala i
pčelinje proizvode.
Održat će se i predavanja, a neke od tema su: samoniklo jestivo
bilje, liječenje bioenergijom, tehnike disanja, trajna svježina
povrća postupkom sušenja u vakuumu.
U kreativnom dijelu programa održat će se ekološka likovna
radionica za mame i djecu, koja će izrađivati lutke i igračke od
tkanine i drveta.
Za trajanja priredbe bit će postavljena izložba knjiga "Priroda i
zdravlje" iz zbirke Knjižnice POUZ u povodu 7. travnja, Svjetskog
dana zdravlja, te izložbe slika Mirjane Padjen i Danijele
Gašparović.
Priredba će biti otvorena u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati, a
ulaz za posjetitelje je besplatan.
(Hina) pp/nk mc