FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOPLA ČOKOLADA IMA DVOSTRUKO VIŠE ANTIOKSIDANSA OD CRNOG VINO

ZAGREB/ŽENEVA, 12. studenoga (Hina) - Šalica tople čokolade sadrži znatno više antioksidansa od crnog vina ili čaja, objavili su znanstvenici u stručnom časopisu "Journal of Agriculture and Food Chemistri".
ZAGREB/ŽENEVA, 12. studenoga (Hina) - Šalica tople čokolade sadrži znatno više antioksidansa od crnog vina ili čaja, objavili su znanstvenici u stručnom časopisu "Journal of Agriculture and Food Chemistri".#L# Vrući kakao sadrži dvostruko više antioksidansa od crnog vina, dva do tri puta više od zelenog čaja, a čak četiri do pet puta više od crnog čaja, tvrdi Chang Young Lee sa Sveučilišta Cornell u Ženevi. Kemičari koji se bave ispitivanjem prehrambenih proizvoda do tih su rezultata došli na temelju usporedbe sadržaja antioksidansa u šalici vruće vode kojoj su dodane dvije čajne žličice pravog kakao- praha, jednake količine vode kojoj je dodana vrećica zelenog ili crnog čaja, te čaše merlota. Antioksidansi štite od raka i srčanih oboljenja jer hvataju slobodne radikale. Da je kakao bogat tom zaštitnom tvari, već je dugo poznato, no komparativno istraživanje s drugim omiljenim napicima još nije provedeno, naglasio je Lee. (Hina) kt vm

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙