ZAGREB, 12. studenoga (Hina) - Mikroskopska alga "spirulina" sadrži četiri puta više vitamina B12 i 28 puta više netoksičnog, biološkog organskog željeza od goveđe jetre, tri puta više vitamina E od pšeničnih klica i tri puta više
bjelančevina od ribe, peradi i crvenog mesa!
ZAGREB, 12. studenoga (Hina) - Mikroskopska alga "spirulina"
sadrži četiri puta više vitamina B12 i 28 puta više netoksičnog,
biološkog organskog željeza od goveđe jetre, tri puta više vitamina
E od pšeničnih klica i tri puta više bjelančevina od ribe, peradi i
crvenog mesa! #L#
Znanstvenici poručuju: Spirulina je hrana budućnosti. Naime, riječ
je o slatkovodnoj algi koja, osim brojnih vitamina i minerala,
sadrži više od stotinu hranjivih tvari, a probavljiva je čak 95
posto. Premda su energetsku vrijednost spiruline poznavale mnoge
stare kulture, među ostalima i Asteci, njezina komercijalna
uporaba započela je tek 1980. godine. Zanimljivo je spomenuti da
japanski filozof Toru Matsui već sedamdeset godina svakodnevno
jede isključivi spirulinu. I još nešto: NASA je ovu sićušnu algu
proglasila hranom svemirske budućnosti čovječanstva.
Spirulina se preporučuje kao nadopuna vegetarijaskoj,
makrobiotičkoj, ali i kovencionalnoj prehrani, stoji u reviji
'Svijet hrane'. Spirulina se u prahu ili tabletama može se pronaći i
u našoj zemlji.
(Hina) ld ld