DRESDEN, 24. listopada (Hina/dpa) - Znanstvena je studija potvrdila ono što poznavatelji vina već odavno znaju: oblik vinske čaše utječe na okus plemenitih kapljica.
DRESDEN, 24. listopada (Hina/dpa) - Znanstvena je studija
potvrdila ono što poznavatelji vina već odavno znaju: oblik vinske
čaše utječe na okus plemenitih kapljica. #L#
Najintenzivniji miris i okus vino dobiva kada se pije iz čaše koja
je prema vrhu blago sužena, dokazali su znanstvenici s drezdenskog
Tehničkog sveučilišta.
Znanstvenik Thomas Hummel testirao je na 181 osobi u dobi od 19 do 73
godine bijelo i crveno vino, koje je ispitanicima posluženo iz čaša
tri različita oblika. Ispitanicima nije rečeno je li riječ o istim
ili različitim sortama vina.
Osobito intenzivnu aromu imalo je crveno vino koje su ispitanici
konzumirali iz čaše sužene na vrhu.
Znanstvenici su zaključili kako bi optimalnim izborom čaše i loše
vino moglo imati dobar okus.
(Hina) kt dgk