VARAŽDIN/ZAGREB, 29. svibnja (Hina) - U Varaždinu je danas održana osnivačka skupština Hrvatskog kuharskog saveza kojemu je pristupilo 13 osnovanih županijskih Udruga kuhara te Udruga kuhara grada Zagreba, a uz prihvaćanje Statuta
toga saveza na skupštini je za predsjednika izabran kuharski majstor Viljam Cvek.
VARAŽDIN/ZAGREB, 29. svibnja (Hina) - U Varaždinu je danas održana
osnivačka skupština Hrvatskog kuharskog saveza kojemu je
pristupilo 13 osnovanih županijskih Udruga kuhara te Udruga kuhara
grada Zagreba, a uz prihvaćanje Statuta toga saveza na skupštini je
za predsjednika izabran kuharski majstor Viljam Cvek.#L#
Današnjem osnivanju Hrvatskog kuharskog saveza u varaždinskom
Hotelu Turist bilo je prisutno stotinjak sudionika, većinom
kuharskih profesionalaca i ugostitelja te predstavnika
turističkih zajednica iz gotovo svih hrvatskih županija.
Skupština je organizirana uz pomoć Turističke zajednice
Varaždinske županije te gastronomskog časopisa "Kuhar".
Hrvatski savez kuhara prije svega će se, po riječima glavnog
tajnika Saveza Borislava Šimenca, zalagati za promociju hrvatske
gastronomije u zemlji i inozemstvu kao važnog dijela hrvatske
baštine.
Povodom osnivanja Hrvatskog kuharskog saveza u Varaždinu je održan
i okrugli stol "Hrvatska gastronomija-najbolja turistička
pozivnica" na kojem se između ostaloga raspravljalo o problemima
pri školovanju mladih kuhara te o nepostojanju jela po kojemu bi
Hrvatska bila prepoznatljiva u svijetu.
(Hina) tam ds