ZAGREB, 15. siječnja (Hina) - Cijene ugostiteljskih usluga u Hrvatskoj su tijekom 2002. prosječno porasle 3,7 posto u odnosu na 2001. godinu, a za najviših, 4,4 posto poskupjela su noćenja.
ZAGREB, 15. siječnja (Hina) - Cijene ugostiteljskih usluga u
Hrvatskoj su tijekom 2002. prosječno porasle 3,7 posto u odnosu na
2001. godinu, a za najviših, 4,4 posto poskupjela su noćenja.#L#
Po podacima Državnog zavoda za statistiku cijene hrane u
ugostiteljstvu su u prošloj godini povećane 3,6 posto u odnosu na
godinu prije, pri čemu su najviše porasle cijene ribljih jela, za
6,1 posto. Gotova jela su prosječno bila skuplja 5,5 posto, salate
5,4 posto, kruh 5,2 posto, dok su za najmanjih 1,5 posto u
ugostiteljskim objektima poskupjeli kolači.
Prošle su godine, a u odnosu na godinu prije, u hrvatskim su
ugostiteljskim objektima najmanje porasle cijene alkoholnih pića,
za 2,1 posto, dok su bezalkoholna pića poskupjela 2,2 posto.
Samo pak u prosincu 2002., a u odnosu na isti mjesec 2001. godine,
ugostiteljske su usluge u Hrvatskoj poskupjele 5,2 posto.
U odnosu na studeni 2002. te su cijene u prosincu 2002. bile više za
2,1 posto.
(Hina) tam ds