FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova najavljuje povijesnu godinu neovisnosti Kosova

PRIŠTINA,30.prosinca.2004(Hina) - Sljedeća godina bit će povijesna jerće u njoj biti priznata neovisnost Kosova, izjavio je u novogodišnjojporuci predsjednik Kosova Ibrahim Rugova i još jednom pozvao SAD iEuropsku uniju da što prije priznaju neovisnost Kosova, čime bi se,kako je rekao, ubrzali demokratski i gospodarski procesi i smirio ovajdio Europe. Rugova je također rekao da će se sredinom iduće godineocjenjivati provedba standarda koje je međunarodna zajednica postavilaKosovu kao uvjet za integraciju u Europsku uniju i euroatlantskestrukture.
PRIŠTINA,30.prosinca.2004(Hina) - Sljedeća godina bit će povijesna jer će u njoj biti priznata neovisnost Kosova, izjavio je u novogodišnjoj poruci predsjednik Kosova Ibrahim Rugova i još jednom pozvao SAD i Europsku uniju da što prije priznaju neovisnost Kosova, čime bi se, kako je rekao, ubrzali demokratski i gospodarski procesi i smirio ovaj dio Europe. Rugova je također rekao da će se sredinom iduće godine ocjenjivati provedba standarda koje je međunarodna zajednica postavila Kosovu kao uvjet za integraciju u Europsku uniju i euroatlantske strukture.

U tom kontekstu je najavio kao prioritete jačanje kosovskih institucija, demokracije i integraciju manjinskih zajednica u kosovsko društvo, te dobru suradnju sa susjedima.

Rugova je izrazio i uvjerenost da će UNMIK nastaviti započeti prijenos ovlasti na kosovske institucije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙