FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut Petra Selema obitelji opernog umjetnika Nonija Žuneca

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora zaobrazovanje, znanost i kulturu, dr. Petar Selem, poslao je brzojavsućuti obitelji preminuloga opernog umjetnika Nonija Žuneca.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, dr. Petar Selem, poslao je brzojav sućuti obitelji preminuloga opernog umjetnika Nonija Žuneca.

"Odlazak Nonija Žuneca, prvaka Zagrebačke opere, koji je u velikom broju svojih kreacija visokim glasovnim i glazbenim vrednotama dopisivao izvanredno glumačko suživljavanje inetrpretativnim likovima, iskreno me i duboko ražalostio.

Susrete, i one suradničke i one osobne s Nonijem Žunecom, sačuvat ću u trajnom sjećanju. Vama izražavam svoju iskrenu sućut", navodi dr. Selem u brzojavu sućuti obitelji.

Operni pjevač Noni Jeronim Žunec (1921.) preminuo je u utorak u Zagrebu nakon duge i teške bolesti.

Na opernoj pozornici debitirao je 1947. u Sarajevu u Verdijevu "Rigolettu", a od 1948. prvak je Opere u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu.

Bio je umjetnik visoke pjevačke kulture i razvijena smisla za glumu, te je ostvario više od 50 tenorskih uloga različitog karaktera.

Pogreb Nonija Jeronima Žuneca bit će 31. prosinca na Krematoriju na Mirogoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙