FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burza nogu u zimskom prijelaznom roku

ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - Menadžeri većine klubovaPremijerne lige u Engleskoj nadaju se kupiti značajna pojačanja zasvoje momčadi u siječnju kad se otvara zimski prijelazni rok.
ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - Menadžeri većine klubova Premijerne lige u Engleskoj nadaju se kupiti značajna pojačanja za svoje momčadi u siječnju kad se otvara zimski prijelazni rok.

I dok neke tek zahvaća epidemija postnovogodišnjeg kupovanja, Arsenal je već definirao prvi transfer s braničem Emmanuelom Eboueom iz Obale Bjelokosti, koji je do sada bio član belgijskog prvoligaša Beverena, pa samo čeka subotu kad će ugovor biti potpisan.

Vodeći Chelsea, koji je od dolaska ruskog tajkuna Romana Abramovića na čelo kluba potrošio 387 milijuna dolara na kupnju pojačanja, sada se ne kani upustiti u lov na neko veliko ime, iako se trener, Portugalac Jose Mourinho, žali da nakon gubitka srednjaka Scotta Parkera, koji je teško ozlijeđen, i rumunjskog napadača Adriana Mutua, koji je zbog drogiranja kokainom kažnjen 7-mjesečenom zabranom igranja, ima samo 16 igrača na dispoziciji pa im ne može dati ni dan odmora.

Arsenal, o kojemu je već bilo riječi, još se nada da će Brazilac Edu prihvatiti ponudu za obnavljanje ugovora, ali se za ovog vrlo dobrog srednjaka, kojemu obveza prema 'Topnicima' istječe u lipnju 2005. zanimaju i neki veliki španjolski klubovi.

Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, kaže da bi mu iznimno dobro došao jedan maštoviti vezist, koji bi znao držati konce igre u rukama, ali su mu klupski šefovi, nakon što je u kolovozu platio 52 milijuna dolara za Evertonovog reprezenativnog napadača Waynea Rooneya, vezali ruke uvjetovavši kupnju novih igrača prodajom nekih iz sadašnjeg kadra.

Liverpool, nakon što je u kolovozu ostao bez Michaela Owena, koji je otišao u Real Madrid, i nakon što do kraja sezone ne može računati ni na francuskog reprezentativnog napadača Djibrila Cissea, kojemu je ljetos slomljena noga, sada je u potrazi za dobrim strijelcima. Jedan od kandidata za dolazake među Redse je Fernando Morientes, koji pored Ronalda, Raula i Owena ne može izboriti mjesto u vršku napada madridskog Reala. Trener Liverpoola, Španjolac Rafael Benitez već je doveo na Anfield Road trojicu zemljaka, Luisa Garciju, Xabija Alonsa i Antonija Nuneza, uz koje bi se i Morientes mogao lako prilagoditi igri Redsa.

David O'Leary, menadžer Aston Ville, kaže da će u zimskom prijelznom roku kupiti četvoricu novih igrača od kojih su dvojica napadači. Čini se da su najbliži sklapanju ugovora s Aston Villom Beattie iz Southamptona i Kolumbijac Juan Pablo Angel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙