FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stuttgart - Dinamo 2-1 (šira verzija)

STUTTGART, 15. prosinca (Hina) - Nogometaši Dinama nisu se uspjeliplasirati u šesnaestinu finala Lige UEFA, u utakmici posljednjeg, 5.kola skupine G Lige UEFA izgubili su na gostovanju kod Stuttgarta sa1-2 (0-1).
STUTTGART, 15. prosinca (Hina) - Nogometaši Dinama nisu se uspjeli plasirati u šesnaestinu finala Lige UEFA, u utakmici posljednjeg, 5. kola skupine G Lige UEFA izgubili su na gostovanju kod Stuttgarta sa 1-2 (0-1).

Strijelci: 1-0 Tiffert (15), 1-1 Bošnjak (66), 2-1 Meira (75).

Pred 40.000 gledatelja sudio je Ituralde Gonzalez iz Španjolske.

STUTTGART: Hildebrand - Hinkel, Stranzl, Babbel (76. Delpierre), Lahm - Meissner - Tiffert, Meira (86. Vranješ), Hleb - Kuranyi (83. Streller), Cacau

DINAMO: Vasilj - Lučić, Poldrugač, Mijatović, Pranjić - Bošnjak, Tomić (83. Šarić), Buljat, Mujčin (78. Hrman) - Da Silva, Karić (83. Zahora)

Dinamo nije uspio ostvariti pothvat i pobijediti jednu od najboljih njemačkih momčadi na "Gottlieb Daimler stadionu kako bi osigurao nastavak natjecanja u Kupu UEFA. Od samoga početka dvoboja bilo je očigledno da je Stuttgart osjetno bolja momčad, te su Nijemci do vodstva stigli već u 15. minuti iz svoje druge velike prilike.

Ono što nije uspjelo Kuranyiju u samom otvaranju utakmice, uspio je Christian Tiffert koji se ubacio u prazan prostor, iskoristio dodavanje Hleba, te rutinirano poslao loptu iza Vasilja.

Do kraja prvoga poluvremena Dinamo je uspio ostvariti terensku ravnotežu, ali prilike za pogotke imali su samo domaćini. Samo zahvaljujući raspoloženom Vasilju, na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Stuttgarta.

Razlika u kvaliteti bila je još vidljivija u drugom poluvremenu, ali brojni promašaji domaćih kažnjeni su slučajnim pogotkom za 1-1 u 66. minuti. Lučić je izveo slobodni udarac iskosa, lopta se odbila od živog zida, na nju je natrčao Ivan Bošnjak i svladao Hildebranda.

Dinamo je tada krenuo hrabro po pogodak kojim bi došao u poziciju za prolazak dalje, ali lopta je završila u njegovoj mreži samo 10-ak minuta kasnije. Hleb je pokukao loptu s centra, odigrao dupli pas s Kuranyijem, te stigao na 20-ak metara od Dinamova gola. Na njegovo drugo proigravanje ka napadačima Stuttgarta natrčao je Tomić i - idealno uposlio Fernanda Meiru kojemu nije bilo teško svladati Vasilja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙