FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tsunami: Ni slavne osobe nisu bile pošteđene

HONG KONG, 29. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Niz slavnih osoba izsvijeta mode i umjetnosti koje su u potrazi za suncem doputovale naturističke destinacije u južnoj Aziji doživjele su potres koji jeprouzročio goleme valove što su u nedjelju opustošili obalu osamazijskih zemalja.
HONG KONG, 29. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Niz slavnih osoba iz svijeta mode i umjetnosti koje su u potrazi za suncem doputovale na turističke destinacije u južnoj Aziji doživjele su potres koji je prouzročio goleme valove što su u nedjelju opustošili obalu osam azijskih zemalja.

Svjetski poznata češka manekenka Petra Nemcova koja se odmarala na tajlandskom otoku Phuket preživjela je uhvativši se za stablo kokosove palme, za koje se u naletu vala držala osam sati, priopćio je u utorak njezin agent u New Yorku. Njezin zaručnik, britanski fotograf Simon Atlee (33) smatra se nestalim.

Petra Nemcova (25) smještena je u bolnicu zbog prijeloma zdjelice i unutarnjih ozljeda.

U trenutku naleta golemih valova, talijanska glumica Ornella Muti ronila je u društvu s prijateljem Stefanom nedaleko od jednog maledivskog otoka. "Stefan me uhvatio za ruku i pokazao mi, bez panike, da nastavim plivati do otoka", izjavila je glumica za talijanska glasila. Oboje su se bez ozljeda dočepali kopna i tada ugledali svoje turističko naselje "u mraku i bez struje".

Zvijezda kung fu filmova Jet Li koji je također ljetovao na Maledivima preživio je nalet tsunamija koji je zapljusnuo hotel u kojemu je boravio s obitelji. Junak akcijskih filmova zadobio je manje ozljede na nozi.

Međutim, čudo nije spasilo Bhumija Jensena, unuka tajlandskog kralja Bhumibola Adulyadeja koji je u nedjelju izgubio život na Phuketu. Premijer Thaksin Shinawatra nazvao je njegovu pogibiju "nacionalnom tragedijom".

I britanskog glumca i redatelja Richarda Attenborougha katastrofa je neizravno pogodila. Šest članova njegove obitelji bilo je u nedjelju na Phuketu kada je naletio val. Njegova unuka Lucy (14) utopila se, a druga dva člana obitelji, među kojima i njegova kći Jane, smatraju se nestalima.

Sreće je imao bivši njemački kancelar Helmut Kohl koji je ljetovao na jugu Sri Lanke. Vojnim helikopterom evakuiran je u utorak iz hotela u Talpeu, u pokrajini Galle.

Napokon, britanski pisac Arthur C. Clarke, autor knjige "2001., odiseja u svemiru" koji je u Sri Lanki pronašao novu domovinu, izgubio je svoju školu ronjenja u naletu tsunamija, pojavi koju je opisao u svojoj prvoj knjizi o tom otoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙