FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Postavljena skulptura Miroslava Krleže

ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - Skulptura hrvatskog književnikaMiroslava Krleže svečano je otkrivena u središtu Zagreba, naDubravkinu putu, u podnožju Krležina gvozda, nedaleko od stana u kojemje slavni pisac sa suprugom Belom živio zadnjih 30 godina.
ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - Skulptura hrvatskog književnika Miroslava Krleže svečano je otkrivena u središtu Zagreba, na Dubravkinu putu, u podnožju Krležina gvozda, nedaleko od stana u kojem je slavni pisac sa suprugom Belom živio zadnjih 30 godina.

Otkrivanje spomenika kiparice Marije Ujević-Galetović organizirao je grad Zagreb na poticaj Gradskog muzeja o 23. obljetnici Krležine smrti.

U Krležinu stanu, na Krležinu gvozdu 23, prije tri godine uređen je i za javnost otvoren Memorijalni prostor "Miroslava i Bele Krleže".

Dogradonačelnik Milan Bandić izrazio je danas nadu da će uskoro uspješno završiti pregovori o otkupu stana u toj zgradi, nakon čega će cijela biti ustupljena Memorijalnoj kulturnoj i znanstvenoj ustanovi posvećenoj Krleži.

Skulptura, visoka 235 centimetara, odlivena je od patinirane bronce u ljevaonici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Idejno rješenje za postavu skulpture izradio je arhitekt Željko Kovačić s kiparicom Marijom Ujević-Galetović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙