FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TI: Za stanje u BiH odgovoran i OHR

BiHTI: Za stanje u BiH odgovoran i OHRBanja Luka 29. prosinca 2004. (Hina) - Bosna i Hercegovina u ovoj jegodini "napredovala" u korupciji i stigla na 82. mjesto u svijetu ,sa 70. u prošloj godini, na ljestvici korumpiranosti koju objavljujemeđunarodna organizacija Transparency International (TI). Odgovornostza takvo stanje snose stranke i pojedinci u vlasti, ali i predstavnicimeđunarodne zajednice, posebno Ured visokog predstavnika (OHR), navodise u godišnjem pregledu ove organizacije , koji u srijedu objavljujuNezavisne novine.
Banja Luka 29. prosinca 2004. (Hina) - Bosna i Hercegovina u ovoj je godini "napredovala" u korupciji i stigla na 82. mjesto u svijetu , sa 70. u prošloj godini, na ljestvici korumpiranosti koju objavljuje međunarodna organizacija Transparency International (TI). Odgovornost za takvo stanje snose stranke i pojedinci u vlasti, ali i predstavnici međunarodne zajednice, posebno Ured visokog predstavnika (OHR), navodi se u godišnjem pregledu ove organizacije , koji u srijedu objavljuju Nezavisne novine.

Transparency International navodi da institucije, kao što su one s praktično neograničenim ovlastima, prije svih OHR, trebaju prihvatiti barem dio odgovornosti za stanje u zemlji u kojoj je potvrđena sprega vladajućih elita i organiziranog kriminala.

Tijekom 2004. godine na telefonski broj ove međunarodne nevladine i neprofitne organizacije pristiglo je oko tri tisuće prijava građana, koji uglavnom ukazuju na korumpirano ponašanje tijela izvršne vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙