FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska unija poziva Ukrajince da sačuvaju koheziju zemlje

DEN HAAG, 28. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Nizozemsko predsjedništvoEuropske unije pozvalo je u utorak Ukrajince da sačuvaju "unutarnjukoheziju zemlje" nakon objave pobjede prozapadnog oporbenog vođeViktora Juščenka na nedjeljnim predsjedničkim izborima.
DEN HAAG, 28. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Nizozemsko predsjedništvo Europske unije pozvalo je u utorak Ukrajince da sačuvaju "unutarnju koheziju zemlje" nakon objave pobjede prozapadnog oporbenog vođe Viktora Juščenka na nedjeljnim predsjedničkim izborima.

Izražavajući zadovoljstvo rezultatima izbora, predsjedništvo EU-a pozvalo je u priopćenju "sve Ukrajince da učine najbolje što mogu kako bi se sačuvala kohezija zemlje i uvjerenje da će Ukrajina nastaviti na konstruktivan način surađivati sa susjedima", što je neizravna aluzija na Rusiju.

Vijeće Europe pozvalo je pak Ukrajince da podrže novog predsjednika. "Ukrajinskom narodu mora se čestitati na jasnoj odluci", poručio je predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Peter Schieder.

"Ukrajinci se sada moraju ujediniti pod novim predsjednikom kako bi riješili velike izazove koji stoje pred zemljom, kao što su modernizacija i reforme te poštivanja obveza preuzetih pri ulasku u Vijeće Europe", navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙