FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belišće izdaje obveznice vrijedne 8 milijuna eura

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Komisija za vrijednosne papireodobrila je tvrtki za proizvodnju kartonske ambalaže Belišće prospekto izdavanju obveznica te njihovog uvrštenja u prvu kotaciju Zagrebačkeburze, a riječ je o izdanju vrijednom 8 milijuna eura, dospijeća 2009.godine.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Komisija za vrijednosne papire odobrila je tvrtki za proizvodnju kartonske ambalaže Belišće prospekt o izdavanju obveznica te njihovog uvrštenja u prvu kotaciju Zagrebačke burze, a riječ je o izdanju vrijednom 8 milijuna eura, dospijeća 2009. godine.

Kako stoji u rješenju objavljenom danas na web stranicama Komisije, obveznice će biti izdane 14. siječnja.

Upis obveznica Belišća trajat će od 10. do 13. siječnja iduće godine, a agent izdanja je Privredna banka Zagreb (PBZ).

U Usporedno tržište Zagrebačke burze već je uvršteno jedno izdanje obveznica Belišća, izdano 2002. godine, kao prva hrvatska korporativna obveznica. To trogodišnje izdanje, vrijedno 17 milijuna eura, na naplatu dospijeva 17. siječnja iduće godine.

Komisija je ujedno i dvjema tvrtkama - Mirni d.d. iz Rovinja te Luki Ploče d.d. naložila da svoje dionice uvrste u kotacije javnih dioničkih društava (JDD).

Kako se pojašnjava, temeljni kapital Mirne iznosi 36,8 milijuna kuna, odnosno premašuje 30 milijuna kuna što je prema Zakona o tržištu vrijednosnih papira granica nakon koje nastupa obveza uvrštenja u JDD kotacije. Također, Mirna ima 119 dioničara, a zakonski je prag 100 dioničara.

Temeljni kapital Luke Ploče, pak, iznosi 89,04 milijuna kuna, a kako se navodi u rješenju Komisije za vrijednosne papire, prema podacima dobivenim od Središnje depozitarne agencije, to društvo ima više od 100 dioničara te time također zadovoljava kriterije za uvrštenje u JDD kotacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙