FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Države u razvoju u 2004. izdale 13 posto više obveznica

LONDON, 23. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukupno je ove godine usvijetu izdano obveznica država u razvoju u vrijednosti 121,9milijardi američkih dolara, 13 posto više nego u godini ranije,objavila je u četvrtak tvrtka za istraživanje tržišta Dealogic.
LONDON, 23. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukupno je ove godine u svijetu izdano obveznica država u razvoju u vrijednosti 121,9 milijardi američkih dolara, 13 posto više nego u godini ranije, objavila je u četvrtak tvrtka za istraživanje tržišta Dealogic.

Globalni tržišni lider u području izdavanja obveznica, američki Citigroup, bio je lider i u izdavanju obveznica na tržištima u razvoju, sa 14,2-postotnim tržišnim udjelom. Ove je godine sklopio 70 poslova izdavanja obveznica na tržištima u razvoju, u vrijednosti od otprilike 17,3 milijardi dolara. Na drugom mjestu bila je Deutsche Bank, pa zatim JP Morgan.

U ukupnoj emisiji obveznica zemalja u razvoju 42 posto odnosi se na državni a ostatak na korporativni dug.

Lider u izdavanju dionica bila je Turska, koja ove godine drži 4,7 posto udjela na tome tržištu, s ukupno šest izdanja u vrijednosti 5,7 milijardi dolara. Brazil je na drugom mjestu sa 4,6 posto udjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙