FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki vojnik poginuo sjeverno od Bagdada

BAGDAD, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Jedan američki vojnik poginuoje, a jedan je ozlijeđen u bombaškom napadu počinjenom u nedjelju uSamarri, 125 kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je u ponedjeljakamerička vojska.
BAGDAD, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Jedan američki vojnik poginuo je, a jedan je ozlijeđen u bombaškom napadu počinjenom u nedjelju u Samarri, 125 kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je u ponedjeljak američka vojska.

Napad bombom kućne radinosti izveden je kasno navečer, objavila je vojska, dodajući da je jedan vojnik podlegao ozljedama, dok se drugi već vratio na dužnost.

Samarra je u listopadu bila poprište američke ofenzive u kojoj su poginule na stotine ljudi, no američka vojska priznala je da su joj pobunjenički vođe uspjeli pobjeći.

U Bagdadu je u ponedjeljak je pokušan atentat na Abdela Aziza Hakima, vođu glavne šijitske stranke u zemlji - Vrhovnog vijeća islamske revolucije u Iraku. Automobil bomba eksplodirao je ispred njegova ureda u četvrti Jadriya u južnom Bagdadu, no Hakim ni nitko od njegove obitelj nije ozlijeđen, rekao je njegov sin Mohsen Hakim. Prema nepotvrđeninm informacijama, u atentatu je ranjeno nekoliko osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙