FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi bijeli Božić u 86 godina

ZANIMLJIVOSTI-SNIJEGPrvi bijeli Božić u 86 godinaVICTORIA (Teksas, SAD), 26. prosinca 2004. (Hina/AP) - Stanovnicimjesta Victorije u Teksasu mislili su u subotu ujutro da još sanjanju:doživjeli su prvi bijeli Božić u 86 godina.
VICTORIA (Teksas, SAD), 26. prosinca 2004. (Hina/AP) - Stanovnici mjesta Victorije u Teksasu mislili su u subotu ujutro da još sanjanju: doživjeli su prvi bijeli Božić u 86 godina.

Gotovo trideset centimetara snijega napadalo je preko noći i Victoria je napokon osjetila s čime se zadnja dva dana nosi središnji dio SAD-a: s pravom zimom.

Arktička fronta koja je poharala američki srednji zapad osobito je žestoko pogodila Indianu i Kentucky gdje su zabilježene rekordne količine snijega koje su omele promet za blagdane: dosad je nevrijeme krivo za desetak poginulih i tisuće prometnih nesreća.

Victoria je zadnji put doživjela neku mjerljivu količinu snijega 1973. kad je pala jedna desetina inča, dakle 2,5 mm.

Toliko je palo i na Boić 1918., kaže Tony Merriman, meteorolog državne meteorološke službe. "To je čudo", kaže Hailey Koronczak dok gleda snijeg. "Svi su uzbuđeni i šokirani što ovdje sniježi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙