FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački koreograf Zurovac postavio balet u Beogradu

BEOGRAD, 23. prosinca 2004. (Hina) - Balet "Ko to tamo peva" ukoregrafiji Staše Zurovca iz Zagreba sinoć je premijerno izveden navelikoj sceni beogradskoga Narodnog pozorišta.
BEOGRAD, 23. prosinca 2004. (Hina) - Balet "Ko to tamo peva" u koregrafiji Staše Zurovca iz Zagreba sinoć je premijerno izveden na velikoj sceni beogradskoga Narodnog pozorišta.

Po ideji ravnatelja tog teatra Ljubomira Tadića libreto predstave inspiriran je scenarijem istoimena filma koji je napisao Dušan Kovačević. Film je režirao Slobodan Šijan, a glazbu skladao beogradski skladatelj Vojislav Kostić.

Koreograf i redatelj baleta Staša Zurovac, prvak Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta, dizajnirao je i rasvjetu, a kostimografiju i scenografiju izradili su njegovi stalni suradnici - Katarina Radošević-Galić i Žorž Draušnik.

Staša Zurovac, Vojislav Kostić i Dušan Kovačević pokušali su napraviti autentičnu baletnu predstavu koja će izići iz sjene kultnoga filma, prvi su komentari.

Prvak Baleta beogradske Opere i ravnatelj Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantin Kostjukov tvrdi da je riječ o "kreativnu baletu, maštovitih pokreta, koji nije nimalo jednostavan".

Staša Zurovac je novinarima rekao da je svoju poetiku gradio na arhetipskoj priči koja se može staviti u svako vrijeme i prostor.

(Hina) xtman ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙