FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić čestitao Božić i Novu godinu kardinalu Bozaniću

ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić uputio je u povodu blagdana Božića i Nove godine,čestitku uzoritom gospodinu msgr. Josipu Bozaniću, nadbiskupuzagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i svimkatoličkim vjernicima, izvijestio je Odjel za informiranje Uredapredsjednika.
ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je u povodu blagdana Božića i Nove godine, čestitku uzoritom gospodinu msgr. Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i svim katoličkim vjernicima, izvijestio je Odjel za informiranje Ureda predsjednika.

"Uzoriti Gospodine,

Božić, blagdan vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva prigoda je da se iskažu mnoge dobre želje, no jednako tako i da svi u sebi obnovimo spremnost za umnažanje onih vrijednosti koje stoje u samoj srži poruke blagdana Isusova rođenja i njegove 'Radosne vijesti': poštovanje i dostojanstvo svake ljudske osobe, međusobna solidarnost, izgradnja mira, napredak pravde, dijaloška zauzetost i razumijevanje. Tim vrijednostima, uvjeren sam, možemo sigurno graditi razvitak naše Domovine i sreću svakog njezinog građanina.

Republika Hrvatska danas traži dostojno mjesto među europskim zemljama, od kojih je spremna primati vrijednosti, ali ujedno u zajedničku europsku obitelj želi ugraditi svoje najbolje vrijednosti. Ovih je dana na našemu putovanju k tomu cilju učinjen velik korak, čemu je važan prinos dala i Katolička crkva. U duhu tih misli, vjerujem da će plodna suradnja između Katoličke crkve i institucija Republike Hrvatske na svim područjima društvenoga života i dalje snažno pridonositi općemu napretku i dobru naše Domovine.

S radošću Vama, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i katoličkim vjernicima u Republici Hrvatskoj želim sretan Božić i svako dobro u novoj 2005. godini!", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

(Hina) pp/xmc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙