FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka Predsjednika HRZ-u i PZO-u

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovnizapovjednik OSRH Stjepan Mesić uputio je danas čestitku Hrvatskomratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani povodom obilježavanja 13.obljetnice HRZ i PZO, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Stjepan Mesić uputio je danas čestitku Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani povodom obilježavanja 13. obljetnice HRZ i PZO, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić svim časnicima, dočasnicima, vojnim službenicima i namještenicima, pripadnicima HRZ i PZO čestita na izuzetnoj hrabrosti, odlučnosti i požrtvovnosti koje su ih resile tijekom najtežih ratnih dana, ali i na visokoj profesionalnosti, strpljivosti i ustrajnosti koje su od njih tražili mirnodopski izazovi.

"Jednakim žarom kojim ste izvršavali borbene zadaće tijekom Domovinskog rata, uhvatili ste se u koštac sa zadaćama preustroja svoje grane, sudjelovali u protupožarnoj zaštiti, medicinskom prevoženju, akcijama traganja i spašavanja i još mnogim mirnodopskim zadacima. Usporedno školovanje vlastitog zrakoplovnog kadra, izvršavanje svakodnevnih zadataka održavanja borbene spremnosti te zadaća očuvanja suvereniteta hrvatskog neba, nisu vas spriječili da se učinkovito prilagodite zahtjevima novog ustroja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane", stoji u čestitki.

Predsjednik Mesić dodaje kako je cijelim tim putem najteže bilo uskladiti želju za nabavom najsuvremenije tehnike, prije svega aviona i helikoptera, i mogućnosti države. "No, sve dok HRZ i PZO ima vas, može uspješno parirati modernim vojskama današnjice, ali i izvršavati mirnodopske zadaće na korist građana Republike Hrvatske. Stoga, kadrove u koje se slilo dugogodišnje iskustvo i stručno znanje treba znati i sačuvati. Taj neprocjenjivi potencijal čini srce Zrakoplovstva bez kojeg je i najmodernija tehnika beskorisna", stoji u priopćenju.

Mesić ističe da je sada od neprocjenjive važnosti stavljanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na mjesto koje mu i pripada - nezamjenjivog jamca sigurnosti hrvatskog neba. "To su mjesto, uz vas, izborili i vaši kolege koji više nisu među nama, kao i svi oni koji su tijekom proteklih 13 godina u Zrakoplovstvo utkali svoje znanje i dio sebe", poručio je predsjednik.

"Poštovani pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u prigodi Dana grane HRZ i PZO svim pohvaljenim, nagrađenim i promaknutim pripadnicima upućujem posebne čestitke. Svima vama, u izvršenju mnogobrojnih zadaća koje vas u budućnosti očekuju, želim puno sreće i profesionalnog uspjeha", stoji u čestitki vrhovnog zapovjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙