FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija spremna za poboljšanje bilateralnih odnosa sa SCG

TIRANA,23. prosinca 2004.(Hina) - Albanski premijer Fatos Nano izjavioje u srijedu navečer kako je Albanija spremna i voljna za poboljšanjebilateralnih odnosa s državnom zajednicom Srbijom i Crnom Gorom.
TIRANA,23. prosinca 2004.(Hina) - Albanski premijer Fatos Nano izjavio je u srijedu navečer kako je Albanija spremna i voljna za poboljšanje bilateralnih odnosa s državnom zajednicom Srbijom i Crnom Gorom.

Kako je u četvrtak priopćio Ured za odnose s medijima albanske Vlade, Nano je nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, kazao kako je Albanija "spremna na uspostavu ozbiljnoga partnerstva" sa Srbijom i Crnom Gorom.

"Slična obveza proizlazi iz konstruktivne politike koju Albanija vodi u regiji, kao i iz volje za aktivnom suradnjom i sudjelovanjem u regionalnim i euroatlantskim integracijama", kazao je albanski premijer Fatos Nano, kako prenosi Albanska Telegrafska Agencija - ATA.

Nano je, navodi se u priopćenju, rekao kako Albanija mora "međunarodnim saveznicima i partnerima pokazati da je spremna na miran zajednički život s drugima u regiji".

Drašković je, navodi ATA, naglasio da se "ne može promijeniti povijest, ali se može promijeniti zajednička budućnost".

"Spreman sam surađivati s vama na izgradnji mira, sigurnosti i prosperiteta regije", kazao je Vuk Drašković.

ATA prenosi i da se šef diplomacije SCG sastao i s predsjednikom Albanije Alfredom Moisiuom.

Tijekom susreta, Moisiu je rekao da se problem Kosova "može riješiti samo dobrom voljom, razumijevanjem i povjerenjem njegovih stanovnika, uz suradnju s međunarodnim čimbenicima", priopćeno je iz kabineta albanskoga predsjednika.

Drašković je tom prigodom, kako se navodi u istom priopćenju, istaknuo da je "integracija u NATO i EU budućnost zemalja u regiji i, s tog stajališta, čak i Kosova".

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković susrest će se u četvrtak, drugoga dana posjeta Albaniji, s predstavnicima srpsko-crnogorske zajednice u toj zemlji i time završiti prvi službeni dvodnevni posjet Albaniji nakon ponovne uspostave diplomatskih odnosa 2001. godine, koji su prekinuti 1999. godine tijekom sukoba na Kosovu.

Drašković je novinarima prenio da je tijekom susreta s najvišim albanskim dužnosnicima postignuta suglasnost da pitanje Kosova ne smije biti zapreka razvoju ukupnih odnosa između Srbije i Crne Gore i Albanije, kao i da postoji potreba i mogućnost bržeg poboljšanja bilateralnih, privrednih i kulturnih odnosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙