FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković u službenom posjetu Tirani

TIRANA,22.prosinca.2004(Hina) - Ministar vanjskih poslova Državnezajednice Srbije i Crne Gore Vuk Drašković zauzeo se za dijalogBeograda i Prištine. Na poziv albanskog ministra vanjskih poslovaKatriota Islamija, Drašković je u srijedu počeo dvodnevni službeniposjet Tirani, prvi od obnove diplomatskih odnosa s Albanijom 2001.godine. Odnosi su bili prekinuti 1999. zbog sukoba na Kosovu i oružaneNATO intervencije u Srbiji i Crnoj Gori.
TIRANA,22.prosinca.2004(Hina) - Ministar vanjskih poslova Državne zajednice Srbije i Crne Gore Vuk Drašković zauzeo se za dijalog Beograda i Prištine. Na poziv albanskog ministra vanjskih poslova Katriota Islamija, Drašković je u srijedu počeo dvodnevni službeni posjet Tirani, prvi od obnove diplomatskih odnosa s Albanijom 2001. godine. Odnosi su bili prekinuti 1999. zbog sukoba na Kosovu i oružane NATO intervencije u Srbiji i Crnoj Gori.

Kosovo je "otvorena rana" za Srbiju i Crnu Goru, rekao je Drašković i naglasio da je dijalog prijeko potreban te da ga treba nastaviti. O konačnom statusu Kosova razgovori bit trebali početi iduće godine, pod okriljem UN.

Islami i Drašković razgovarali su o europskim i euroatlantskim integracijama s obzirom na to da obje zemlje utom pogledu imaju iste ciljeve. U razgovoru o situaciji u regiji izražena je spremnost da Albanija i SCG pridonose njezinoj stabilizaciji. Za bilateralne odnose je rečeno da su u usponu. To je potvrđeno i potpisivanjem sporazuma o gospodarskoj suradnji i sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙