FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na dražbi prodane dionice hotelske tvrtke Brna

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Na dražbi prodane dionice hotelsketvrtke Brna
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Na dražbi prodane dionice hotelske tvrtke Brna

HINA - Financijski servis

Na današnjoj gotovinskoj javnoj dražbi Zagrebačke burze prodano je 36,55 posto dionica hotelske tvrtke Brna d.d. iz Smokvice iz portfelja Hrvatskog fona za privatizaciju (HFP), i to po cijeni od 2,99 milijuna kuna.

Na prodaju je bilo ponuđeno 29.905 dionica Brne, koje čine 36,55 posto temeljenog kapitala te tvrtke, paket je prodan po nominalnoj vrijednosti, koja je bila i početna cijena na dražbi. Transakciju je za kupca provela brokerska kuća Auctor.

Riječ je o dionicama iz portfelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), a čine dio od ukupno 43,92 posto raspoloživih dionica tvrtke Brna u državnom vlasništvu.

Iduća će se dražba na Zagrebačkoj burzi održati 5. siječnja iduće godine, kada će na prodaju biti ponuđeno 69,62 posto dionica turističke tvrtke Hoteli Omišalj d.d. iz portfelja HFP-a te HZMO-a.

Na toj, elektroničkoj dražbi, 170.043 dionice Hotela Omišalj, čija nominalna vrijednost iznosi nešto više od 34 milijuna kuna, bit će ponuđene po početnoj cijeni od 3,4 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙