FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićni koncert Lada u zagrebačkoj katedrali

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - U prepunoj zagrebačkoj katedraliansambl Lado izveo je večeras Božićni koncert, na čijem su programubile božićne pjesme i napjevi iz gotovo svih hrvatskih krajeva teciklus pjesama "Božić u svijetu".
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - U prepunoj zagrebačkoj katedrali ansambl Lado izveo je večeras Božićni koncert, na čijem su programu bile božićne pjesme i napjevi iz gotovo svih hrvatskih krajeva te ciklus pjesama "Božić u svijetu".

I ovogodišnjim, 15. po redu božićnim koncertom, Lado je dao svoj doprinos proslavi Božića u hrvatskom narodu.

Pod ravnanjem Joška Ćalete i Tomislava Uhlika izveli su pjesme i napjeve, koje su prilagodili i priremili vodeći hrvatski etnomuzikolozi i glazbenici Dražen Kurilovčan, Božo Potočnik, te Ćaleta i Uhlik.

Ansamblu Lado na večerašnjem glazbenom događaju zahvalio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Naše božićne pjesme su naša kulturna baština, dio hrvatskog identiteta, one su izraz našeg nacionalnog i duhovnog bića, rekao je Bozanić te čestitao svima Božić i Novu godinu.

Godine 1990. ansambl Lado otvorio je projekt "Crkvena godina u hrvatskom pučkom kazivanju" i ušao u sustavno istraživanje hrvatske sakralne glazbe pučke provenijencije, do tada gotovo potpuno zanemarne, potisnute i zaboravljene, navodi se u programskoj knjižici koncerta. U proteklih 15-ak godina u okviru tradicionalnih božićnih koncerata u zagrebačkoj katedrali ansambl Lado praizveo je većinu tih napjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙