FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Uhićen posrednik u prodaji srpskih nekretnina u Hrvatskoj

BEOGRAD, 21. prosinca 2004. (Hina) - Vlasnik novosadske agencije zapromet nekretnina "MIS-NS" uhićen je u ponedjeljak i zadržan upritvoru zbog osnovane sumnje da je izvršio više kaznenih djelaprijevare prilikom prodaje srpske imovine u Hrvatskoj Agenciji zapromet nekretnina, pišu u utorak beogradski mediji.
BEOGRAD, 21. prosinca 2004. (Hina) - Vlasnik novosadske agencije za promet nekretnina "MIS-NS" uhićen je u ponedjeljak i zadržan u pritvoru zbog osnovane sumnje da je izvršio više kaznenih djela prijevare prilikom prodaje srpske imovine u Hrvatskoj Agenciji za promet nekretnina, pišu u utorak beogradski mediji.

Prema kaznenoj prijavi, Stevo Pavić (45), iz Futoga pokraj Novog Sada, izdavao lažne punomoći na ime Nevenke Perić iz Banja Luke i Kose Vujaklije iz Vukovara. Prema saznanjima policije, kako prenosi beogradski "Blic", one su prodavale nekretnine Srba u Hrvatskoj, podizale dobiveni novac i, zadržavajući za sebe proviziju, predavale ga osumnjičenom Paviću. Punomoći su, tvrdi policija, bile ovjerene lažnim sudskim pečatom i krivotvorenim potpisima vlasnika nekretnina.

APN, agencija sa sjedištem u Zagrebu, do sada je otkupila oko osam tisuća srpskih kuća, no precizan broj nekretnina, u čijoj prodaji je posrednik bio Pavić, nije preciziran, kaže "Blic".

Dvojica prevarenih, Dragoslav Dupor i Desimir Drača, posvjedočili su za "Blic", prilažući originalnu sudski ovjerenu dokumentaciju, da su njihove kuće na atraktivnim lokacijama - stotinjak metara od mora u Gornjem Karinu kod Obrovca - prodane, a njima nije isplaćen novac od prodaje. Stoga su, po dogovoru sa Stevom Pavićem, otišli u Hrvatsku, gdje su ustanovili kako se odvijao lanac krađa i prijevara. Njihove originalne punomoći nisu ni stigle u Agenciju za promet nekretnina.

"U APN su otišli samo krivotvoreni papiri, ali s istim datumom kojega sam potpisao original punomoći. Jedna je punomoć s mojim potpisom i potpisom moje pokojne majke, koja je umrla prije gotovo osam godina, a potom i punomoć s potpisima moja dva brata koja i danas žive u Rijeci. U krivotvorenim papirima je navedeno da su izbjeglice u Srbiji i da su dali punomoć u Drugom općinskom sudu u Beogradu. Potom, tu je i punomoć moje snahe i djece, koja je krivotvorena u Loznici. Ipak, najveći šok bila je punomoć koju je u Sopotu navodno potpisao Maksim Dupor, stric mog pokojnog oca koji je umro prije oko 70 godina, i čak ga ne pamtim", kazao je "Blicu" Dragoslav Dupor, čija je kuća posredstvom "MIS-NS" prodana za 38.000 eura umjesto za deset tisuća više, a novac je u Hrvatskoj predan Kosi Vujakliji.

I kuća od 160 četvornih metara Desimira Drače, umjesto za 57.000 eura, prodana je za deset tisuća manje, ali niti on nije dobio novac, a obojici je - kako tvrde - Kosa Vujaklija potvrdila da je novac predala Stevi Paviću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙