FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai će ovaj tjedan imenovati novi kabinet

KABUL, 20. prosinca 2004. (Hina/AP) - Afganistanski predsjednik HamidKarzai najavio je u nedjelju da će ovaj tjedan imenovati novi kabinetkoji će biti "iskren, pouzdan, strog" i moći će pružiti sigurnost iobnovu.
KABUL, 20. prosinca 2004. (Hina/AP) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai najavio je u nedjelju da će ovaj tjedan imenovati novi kabinet koji će biti "iskren, pouzdan, strog" i moći će pružiti sigurnost i obnovu.

Karzai je položio prisegu prije dva tjedna kao prvi afganistanski demokratski izabrani čelnik i vjeruje se da će u sastavu vlade napraviti brojne izmjene.

Promatrači pozorno prate kakav će biti Karzaijev izbor, a ljudi čekaju da vide kako će se novi predsjednik nositi s brojnim problemima Afganistana.

Ujedinjeni narodi procjenjuju da je Afganistan prošle godine proizveo više od tri četvrtine svjetskoga opijuma. Tri godine nakon pada talibanskoga režima ta se zemlja još bori i protiv ostataka talibana i pobunjenika iz mreže al-Qaede.

U nizu radijskih intervjua Karzai je najavio novi kabinet za nekoliko dana. Glasnogovornik predsjednikova ureda Halid Ahmad rekao je da Karzai pažljivo vuče poteze kako bi izbjegao pogreške.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙