FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Labus: Ashdown prekoračio ovlasti

SCG-BiHLabus: Ashdown prekoračio ovlastiBeograd19. prosinca(Hina) - Potpredsjednik srbijanske vlade MiroljubLabus izjavio je u subotu navečer da je visoki predstavnik međunarodnezajednice u BiH Paddy Ashdown "prekoračio svoje ovlasti kada jesmijenio dužnosnike Republike Srpske zbog nesuradnje s Haškimtribunalom".
Beograd19. prosinca(Hina) - Potpredsjednik srbijanske vlade Miroljub Labus izjavio je u subotu navečer da je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown "prekoračio svoje ovlasti kada je smijenio dužnosnike Republike Srpske zbog nesuradnje s Haškim tribunalom".

"Reakcija vlade Srbije na taj Ashdownov postupak je negativna", rekao je Labus, gostujući na državnoj televiziji, te je dodao da takva odluka "destabilizira ne samo BiH, nego i regiju".

Labus je ocijenio "će posljedice takve odluke biti negativne", iako su možda, Ahdownu "namjere bile dobre".

Glede izjave visokog predstavnika za BiH da se ne može isključiti ni ukidanje Republike Srpske, Labus je kazao "da je Daytonski sporazum, koji predviđa njeno postojanje, međunarodni ugovor i njegova jednostrana promjena ne može biti dobra".

(hina) xtman ybis

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙