FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHDDR osuđuje zlonamjerne napise o Fondu hrvatskih branitelja

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljacaDomovinskog rata (UHDDR) danas je oštro osudila "neutemeljene izlonamjerne" napise o prijedlogu kriterija za dodjelu udjela u Fonduhrvatskih branitelja.
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) danas je oštro osudila "neutemeljene i zlonamjerne" napise o prijedlogu kriterija za dodjelu udjela u Fondu hrvatskih branitelja.

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik Udruge Tomislav Merčep, navode da su takvi napisi prvenstveno usmjereni u interesu aktualnih predsjedničkih izbora, a ne u svrhu zalaganja za ostvarivanje prava hrvatskih branitelja na udjele u Fondu hrvatskih branitelja.

Napominjući da je u ispravljanju nepravdi prema istinskim hrvatskim braniteljima, zajedno s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, sudjelovala i UHDDR, iz te su udruge izrazili zadovoljstvo jer će, kako dodaju, istinski branitelji s prve borbene linije napokon biti u boljoj poziciji od logistike i pratećih službi. Također će, navode, i obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja i obitelji zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja ostvariti pravo na maksimalni broj bodova.

Iz UHDDR-a podsjećaju da će će neborbeni sektor za dan sudjelovanja u Domovinskom ratu ostvariti po jedan bod, a borbeni sektor u skladu s procjenom opasnosti u određenom vremenskom razdoblju od jednog do osam bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙