FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS: Produljen mandat misije u Hrvatskoj

BEČ, 16. prosinca 2004. (Hina) - Na zasjedanju Stalnog vijeća OESS-a učetvrtak u Beču donesena je odluka o produljenju mandata misija temeđunarodne organizacije u 11 zemalja, uključujući i Hrvatsku, aglavna tema zasjedanja bila je trgovina ljudima.
BEČ, 16. prosinca 2004. (Hina) - Na zasjedanju Stalnog vijeća OESS-a u četvrtak u Beču donesena je odluka o produljenju mandata misija te međunarodne organizacije u 11 zemalja, uključujući i Hrvatsku, a glavna tema zasjedanja bila je trgovina ljudima.

Posebna predstavnica predsjedajućeg OESS-a za suzbijanje trgovine ljudima Helga Konrad podnijela je izvješće o sprječavanju trgovine ljudima, naglasivši potrebu jačanja suradnje svih zemalja kako bi se mogli postizati učinkovitiji rezultati u borbi protiv krijumčarenja ljudima.

"Prijeko je potrebno jačanje suradnje svih zemalja članica OESS-a i koordinacija akcija u suzbijanju trgovine ljudima, naročito djecom te nezakonite trgovine ljudskim organima", rekla je Helga Konrad podnoseći prvi put izvješće pred članovima Stalnog vijeća OESS-a.

Dodala je da s tim u svezi sve države članice OESS-a trebaju što prije donijeti strategiju akcija za suzbijanje tog zla koji je u stalnom porastu.

Stalno vijeće OESS-a usvojilo je i odluku o produžetku mandata svojih misija u 11 zemalja uključujući i Hrvatsku. Dvije misije OESS-a: u Bjelorusiji i Gruziji ostale su još otvorene jer političke rasprave o tome idu dalje, doznaje se iz diplomatskih krugova bliskih OESS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙