FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski župan darivao djecu u prognaničkom naselju Golubiću

KNIN/GOLUBIĆ, 16. prosinca 2004. (Hina) - Šibensko-kninski župan DujeStančić u prigodi predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana danas jeposjetio prognaničko naselje u Golubiću u kojemu još ovaj Božić uneprikladnim barakama dočekuje 25 hrvatskih obitelji doseljenih izDrvara.
KNIN/GOLUBIĆ, 16. prosinca 2004. (Hina) - Šibensko-kninski župan Duje Stančić u prigodi predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana danas je posjetio prognaničko naselje u Golubiću u kojemu još ovaj Božić u neprikladnim barakama dočekuje 25 hrvatskih obitelji doseljenih iz Drvara.

Te obitelji, u kojima ima više od tridesetero djece, uz financijsku potporu Vlade, grade kuće u koje će se useliti sljedeće godine.

U prostorijama Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara župan je djeci uručio božićne darove zaželjevši im sretne blagdane uz nadu da će sljedeći Božić slaviti u svojim domovima.

Župan je zatim, zajedno s predsjednikom Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara Nikolom Gvozdenovićem, obišao golubičko gradilište gdje se gradi 120 kuća za obitelji doseljenika koje su se odlučile trajno naseliti na kninskom području.

Parcele zemljišta, veličine od 600 do 1000 četvornih metara, darovao im je Grad Knin, Vlada financira izgradnju infrastrukture, a dobili su i besplatan građevni materijal.

Većina ih očekuje useljenje do Uskrsa iduće godine, a predsjednik Udruge Nikola Gvozdenović danas je rekao da će se u svoj novi dom u Golubiću njegova obitelj useliti za Novu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙