FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina:u nesrećama u ugljenokopima poginulo 5.286 rudara ove godine

PEKING, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U nesrećama uugljenokopima u Kini život je izgubilo 5.286 rudara u prvih 11 mjeseciove godine, ali je vlada iznijela taj podatak kao pozitivan priopćivšida je broj smrtnih slučajeva nizak u usporedbi s prošlim godinama.
PEKING, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U nesrećama u ugljenokopima u Kini život je izgubilo 5.286 rudara u prvih 11 mjeseci ove godine, ali je vlada iznijela taj podatak kao pozitivan priopćivši da je broj smrtnih slučajeva nizak u usporedbi s prošlim godinama.

Kina proizvodi 35 posto svjetskog ugljena, a istovremeno broj poginulih rudara u Kini čini 80 posto od ukupno broja poginulih rudara u svijetu, ali se svodi na tri žrtve na milijun tona ugljena.

"To je najniži broj u povijesti", javila je novinska agencija Xinhua prenoseći riječi Wanga Xianzhenga, čelnika državne administracije za sigurnost na radu.

Prošle je godine prosječni kineski rudar proizveo 321 tonu ugljena - samo 2,2 posto onog što proizvede rudar u mehaniziranom SAD-u, i 8,1 posto proizvodnje rudara u Južnoafričkoj Republici, navodi Xinhua.

Međutim, postotak smrtnih slučajeva u kineskim rudnicima je 100 puta veći nego u američkim i 30 puta veći u usporedbi s JAR-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙