FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska bi mogla reći "ne" Europskoj uniji

ANKARA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Turska se neće libiti reći"ne" Europskoj uniji (EU) ako konačna ponuda o početku pristupnihpregovora bude sadržavala "neprihvatljive uvjete", poručio je u utorakturski premijer Tayyip Erdogan izaslanicima EU-a u Ankari, a prenosediplomatski izvori.
ANKARA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Turska se neće libiti reći "ne" Europskoj uniji (EU) ako konačna ponuda o početku pristupnih pregovora bude sadržavala "neprihvatljive uvjete", poručio je u utorak turski premijer Tayyip Erdogan izaslanicima EU-a u Ankari, a prenose diplomatski izvori.

Čelnici Unije trebali bi u petak odlučiti hoće li otvoriti pregovore o pristupanju s tom mnogoljudnom muslimanskom zemljom. Turska očekuje se da će pregovori početi tijekom 2005. godine, no strahuje da bi EU mogla postaviti previše uvjeta.

"Njegov komentar ne doživljavamo kao prijetnju", izjavio je jedan diplomat, dodavši da je ta izjava bila odgovor na pitanje jednog od veleposlanika iz zemalja Unije što bi Erdogan mogao učiniti ako dokument sa summita bude sadržavao previše uvjeta.

Prrema njegovim riječima, Erdogan je naglasio da će njegova zemlja nastaviti samostalan put političkih i gospodarskih reformi, neovisno o ishodu sastanka na vrhu EU-a 16. i 17. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙