FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srpska dijaspora predlaže Cartera za posrednika

BEOGRAD,14. prosinca 2004.(Hina) - Predstavnici srpske dijaspore uAmerici i utjecajni američki krugovi pokrenuli su inicijativu za pomoću rješavanju problema suradnje Srbije i Crne Gore s Haškim sudom, tepredložili da posrednici u pregovorima s haškim optuženicima RatkomMladićem i Radovanom Karadžićem budu bivši američki predsjednik JimmyCarter i profesor Borko Đorđević, jedan od najutjecajnijih Srba uAmerici, uz uključivanje nekih utjecajnih američkih kongresnika isenatora.
BEOGRAD,14. prosinca 2004.(Hina) - Predstavnici srpske dijaspore u Americi i utjecajni američki krugovi pokrenuli su inicijativu za pomoć u rješavanju problema suradnje Srbije i Crne Gore s Haškim sudom, te predložili da posrednici u pregovorima s haškim optuženicima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem budu bivši američki predsjednik Jimmy Carter i profesor Borko Đorđević, jedan od najutjecajnijih Srba u Americi, uz uključivanje nekih utjecajnih američkih kongresnika i senatora.

"Poznato je da je ključni problem suradnje sa svijetom neispunjavanje međunarodnih obveza prema Haškom tribunalu, odnosno neizručivanje optuženih Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića. Na toj obvezi ustraje vodeća svjetska sila SAD, a njezinim zahtjevima se pridružuju i ostale zapadne zemlje. Ukoliko se ta obveza ne ispuni, najavljeno je da će američki Kongres već 20. siječnja 2005. godine ponovo uvesti sankcije Srbiji. Takva mjera bi još više otežala međunarodni položaj Državne zajednice Srbije i Crne Gore i još više unazadila gospodarstvo zemlje, što bi za posljedicu imalo daljnji pad životnog standarda stanovništva", navodi se u Otvorenom pismu predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Vojislavu Koštunici i srpskoj javnosti, koje u cijelosti objavljuje dnevnik "Danas" od utorka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙