FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader očekuje odluku o početku pregovora s EU bez uvjetovanja

VELIKA GORICA, 13. prosinca 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekaoje danas da od Europskog vijeća očekuje da u petak donese jasnuodluku o otpočinjanju pregovora o članstvu s Hrvatskom bez ikakvihuvjetovanja.
VELIKA GORICA, 13. prosinca 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je danas da od Europskog vijeća očekuje da u petak donese jasnu odluku o otpočinjanju pregovora o članstvu s Hrvatskom bez ikakvih uvjetovanja.

"Očekujemo od EU da u petak donese jasnu odluku da s Hrvatskom počnu pregovori, recimo u ožujku iduće godine, bez ikakvih uvjetovanja", rekao je Sanader u Velikoj Gorici na svečanoj akademiji u povodu Dana toga grada.

Hrvatska ispunjava kopenhagenške i sve ostale kriterije i iako je to ponekad teško, svijesni smo da to treba učiniti zbog nas samih, rekao je Sanader.

"U tom smislu jasna odluka u petak nema alternative. Hrvatska s pravom očekuje jasnu i preciznu odluku bez ikakvog uvjetovanja", kazao je Sanader.

Napomenuo je da se i u ovom trenutku vodi diplomatska bitka jer danas zasjeda Vijeće ministara EU.

Kazao je da se Hrvatska pridružuje obitelji zrelih europskih zemalja da bi naši građani živjeli bolje i kako bi zajedno s ostalim članicama odlučivala o europskoj budućnosti.

"Ne možemo više dopustiti da se o nama odlučuje bez nas", naglasio je Sanader.

Unatoč težini rata koji je prošla, Hrvatska ima snage rješavati sve probleme i, isto tako, ima snage govoriti o miru, sigurnosti i dobrosusjedstvu i rješavati otvorena pitanja sa svim susjedima.

"Rat je iza nas, nismo ga htjeli, ali smo u tom ratu pobijedili i ne smijemo više imati nikakvih kompleksa", rekao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙