FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U EU razlike o pokretanju pregovora s Hrvatskom

BRUXELLES, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Članice EU-a i dalje supodijeljene oko uvjetovanja otvaranja pregovora o pristupanju HrvatskeUniji, tjedan dana prije summita šefova država i vlada 25 zemaljačlanica na kojem će se raspravljati o tom pitanju kao i o turskojkandidaturi, javlja u četvrtak agencija France presse pozivajući se naslužbene izvore u Bruxellesu.
BRUXELLES, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Članice EU-a i dalje su podijeljene oko uvjetovanja otvaranja pregovora o pristupanju Hrvatske Uniji, tjedan dana prije summita šefova država i vlada 25 zemalja članica na kojem će se raspravljati o tom pitanju kao i o turskoj kandidaturi, javlja u četvrtak agencija France presse pozivajući se na službene izvore u Bruxellesu.

"Još uvijek postoje razlike vezane za formulaciju. Postoje zemlje koje žele otvaranje pregovora s Hrvatskom bez određenih točaka", kazao je neimenovani izvor blizak nizozemskom predsjedništvu EU-a, a prenio France presse.

"Drugi žele otvoriti pregovore samo kada suradnja s ICTY-jem bude potpuna, u svjetlu onoga što je Carla Del Ponte (glavna tužiteljica Haškog suda) iznijela Vijeću sigurnosti UN-a", dodao je isti izvor.

Prema ovom izvoru, u prvoj skupini su zemlje koje predvode Austrija i Njemačka uz potporu Francuske i Irske. Drugu skupinu koja ima oštrije stajalište prema Zagrebu predvodi Velika Britanija, dodaje France presse.

Kako dodaje francuska agencija, stajalište EU-a prema službenom Zagrebu bit će razmatrano na sastanku ministara vanjskih poslova 25 zemalja članica koji će se sastati u ponedjeljak u Bruxellesu kako bi pripremili summit 16. i 17. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙