FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Trg ratnika" virovitičkog kazališta pozvan u Sankt Peterburg

VIROVITICA, 9. prosinca 2004. (Hina) - Predstava "Trg ratnika"suvremenog engleskog autora Nicka Wooda, koju je na pozornicuKazališta "Virovitica" postavio Dražen Ferenčina, pozvana je na 6.međunarodni kazališni festival "Rainbow" koji će se održati u ruskomgradu Sankt Peterburgu, priopćeno je danas iz toga kazališta.
VIROVITICA, 9. prosinca 2004. (Hina) - Predstava "Trg ratnika" suvremenog engleskog autora Nicka Wooda, koju je na pozornicu Kazališta "Virovitica" postavio Dražen Ferenčina, pozvana je na 6. međunarodni kazališni festival "Rainbow" koji će se održati u ruskom gradu Sankt Peterburgu, priopćeno je danas iz toga kazališta.

Festival se održava od 12. do 18. svibnja sljedeće godine i na njemu će biti prikazane najzanimljivije dramske predstave za mlade, igrane 2004. i 2005. na kazališnim daskama širom svijeta.

Ova drama, koja se bavi problemom djece izbjeglica i njihovim snalaženjem u novom prostoru i među novim ljudima, na ovogodišnjem 7. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Čakovcu proglašena je najboljom predstavom u cjelini. Istaknuta je kao "rijedak repertoarni potez" u kontekstu hrvatskog kazališta za djecu i mlade te da "može poslužiti kao uzoran primjer povratka savjesne estetike, suvremenoga promišljanja i školovanja duše".

Glumci Helena Minić i Goran Koši, kao glumački par u toj predstavi, dobili su na ovom festivalu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Kazalište "Virovitica" predstavilo se "Trgom ratnika" i na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙