FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maathai: Ključ mira je u emancipaciji žena

OSLO, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Pristup ženama na rukovodećamjesta jedan je od ključeva mira, rekla je u Oslu kenijska ekološkaaktivistica Wanagri Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2004.,dan prije nego što će joj ta nagrada biti službeno uručena.
OSLO, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Pristup ženama na rukovodeća mjesta jedan je od ključeva mira, rekla je u Oslu kenijska ekološka aktivistica Wanagri Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2004., dan prije nego što će joj ta nagrada biti službeno uručena.

Prva Afrikanka koja je dobila Nobelovu nagradu za mir je izjavila da se jedan od razloga zbog kojeg žene nisu aktivne u mirotvornim akcijama koliko bi trebale biti, nalazi u činjenici da ne sudjeluju u procesima odlučivanja.

"One ne sjede na sastancima gdje se donose odluke", rekla je Maathai na konferenciji za novinare u četvrtak u Nobelovom institutu. "Žene bi trebale razumjeti da ne postoje granice ako ustraju i ako se vjeruju u sebe", rekla je.

Zastupnica kenijskog parlamenta od prosinca 2002. i zamjenica ministra okoliša i prirodnih izvora od siječnja 2003. godine, Maathai (64) je ujedno i prva ekološka aktivistica koja je dobila Nobelovu nagradu.

Na obljetnicu smrti Alfreda Nobela u petak će joj u Gradskoj vijećnici u Oslu biti uručena Nobelova nagrada, koja se sastoji od diplome, zlatne medalje i čeka na 10 milijuna švedskih kruna (1,11 milijuna eura).

(Hina) xtm ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙