FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opel u Njemačkoj najavljuje ukidanje 9500 radnih mjesta

BERLIN, 9. prosinca 2004. (Hina) - U njemačkim pogonima Opela bi usklopu sanacijskog programa sljedeće godine trebalo biti ukinuto 9500radnih mjesta od čega najveći dio u glavnim pogonima u Ruesselsheimu iBochumu.
BERLIN, 9. prosinca 2004. (Hina) - U njemačkim pogonima Opela bi u sklopu sanacijskog programa sljedeće godine trebalo biti ukinuto 9500 radnih mjesta od čega najveći dio u glavnim pogonima u Ruesselsheimu i Bochumu.

Direktor Opela Hans Demant priopćio je u četvrtak da su predstavnici vlasnika Opela General Motorsa i sindikata postigli sporazum koji je "socijalno prihvatljiv" za obje strane. Ukidanje radnih mjesta neće uzrokovati direktna otpuštanja nego će ono biti provedeno kroz različite mjere poput prijevremenih umirovljenja. Predstavnici zaposlenih izrazili su zadovoljstvo i najavljenim visokim otpremninama za koje je predviđeno 750 milijuna eura. Sanacijski program potvrdilo je i vodstvo General Motorsa u Detroitu.

Cilj strukturnih reformi je godišnja ušteda od 500 milijuna eura koliko Opel mora uštedjeti kako bi ostao konkurentan na europskom tržištu. Sanacijskim planom izbjegnuta su masovna otpuštanja i zatvaranje pojednih pogona, poput onog u Bochumu gdje se proizvodi model Zafira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙