FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kazalištu Marina Držića premijera "Teštamenta"

DUBROVNIK, 8. prosinca 2004. (Hina) U Kazalištu Marina Držića u petak,10. prosinca, u 20 sati bit će premijerno izvedena predstava"Teštamenat" autora Vanče Kljakovića, u režiji Ivana Lea Lema.
DUBROVNIK, 8. prosinca 2004. (Hina) U Kazalištu Marina Držića u petak, 10. prosinca, u 20 sati bit će premijerno izvedena predstava "Teštamenat" autora Vanče Kljakovića, u režiji Ivana Lea Lema.

To je druga ovosezonska dramska premijera tog dubrovačkog teatra.

Riječ je o crnoj komediji na starosplitskom dijalektu, a sadržaj joj se zasniva na reakciji članova obitelji nakon što doznaju neočekivani sadržaj oporuke preminule glave obitelji.

U predstavi glume Milka Podrug Kokotović, Branimir Vidić, Jasna Ančić, Mirko Šatalić, Ivica Barišić, Izmira Brautović i Frane Perišin. Scenograf je Marin Gozze, a skladateljica Paola Dražić Zekić.

Petar Mišo Mihović, v.d. ravnatelja Kazališta Marina Držića, rekao je kako je zanimanje za "Teštamenat" veliko te da će ta predstava zasigurno poslije dužeg vremena opet napuniti dubrovačko kazalište.

Za novinare su glumci izveli i jedan prizor iz predstave na sceni KMD-a, kako bi stekli što bolji uvid u njezin sadržaj i prije premijere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙