FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neoporezivi iznos prigodnih nagrada povećan na 2.000 kuna

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Izmjenama Pravilnika o porezu nadohodak neoporezivi godišnji iznos prigodnih nagrada (božićnice,regresa i sl.) s dosadašnjih 1.600 kuna povećan je na 2.000 kuna,objavljeno je u Narodnim novinama.
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak neoporezivi godišnji iznos prigodnih nagrada (božićnice, regresa i sl.) s dosadašnjih 1.600 kuna povećan je na 2.000 kuna, objavljeno je u Narodnim novinama.

Izmjenama koje je potpisao ministar financija Ivan Šuker omogućeno je poslodavcima da radnicima podijele nagrade u ukupnom godišnjem iznosu do 2.000 kuna bez plaćanja poreza na taj iznos.

Sindikati pozdravljaju taj Vladin potez, iako to povećanje u dosadašnjim pregovorima nisu niti tražili.

Sindikalni predstavnici su, naime, tražili povećanje neoporezivog dijela plaće, a dio sindikata i smanjenje doprinosa, radi rasterećenja plaća.

Hrvatski sabor u petak je donio novi Zakon o porezu na dohodak kojim je osnovni osobni odbitak (neoporezivi dio dohotka) povećan s 1.500 kuna na 1.600 kuna.

No, sindikati s time nisu zadovoljni jer su tražili povećanje iznosa neoporezivog dijela plaće na razinu najniže osnovice za uplatu doprinosa od 1.951 kune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙