FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Povijesni Putinov posjet Turskoj

ANKARA, 4. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Ruske FederacijeVladimir Putin doputovat će u nedjelju u posjet Turskoj, što je prvipredsjednički posjet toj euroazijskoj zemlji od raspada bivšegSovjetskog Saveza.
ANKARA, 4. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovat će u nedjelju u posjet Turskoj, što je prvi predsjednički posjet toj euroazijskoj zemlji od raspada bivšeg Sovjetskog Saveza.

Tijekom posjeta, koji se već sada u Ankari označava kao povijesni, dvije će zemlje, kako se očekuje, potpisati sedam različitih bilateralnih sporazuma.

Predsjednik Putin i njegov turski domaćin Ahmet Necdet Sezer razgovarat će o problemima koji su vezani za prolaz ruskih brodova, naročito tankera s naftom, kroz Bosporski tjesnac. Bit će i riječi o energetskoj suradnji dvije zemlje.

Dvodnevni Putinov posjet trebao se realizirati još u rujnu, ali je iznenada odgođen zbog napada čečenskih i drugih pobunjenika na školu na jugu Rusije. Tijekom upada ruskih specijalaca u školu, zabilježeno je 330 ljudskih žrtava, među kojima je bilo najviše djece.

Rusija i Turska, unatoč rivaliteta i sukoba interesa u regiji Zakavkazja i Srednjeg istoka, imali su zavidnu trgovinsku suradnju, koja će do kraja ove godine dostići 10 milijardi dolara.

Tursku je u prvih deset mjeseci ove godine posjetilo 1,5 milijuna ruskih turista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙