FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRAIZVEDBE ZAGREBAČKOG, RIJEČKOG, OSJEČKOG I VARAŽDINSKOG HNK-A

ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - U zagrebačkom, riječkom, osječkom ivaraždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u prosincu će bitipraizveden jedan balet, jedna dramska predstava i dvije komedije.
ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - U zagrebačkom, riječkom, osječkom i varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u prosincu će biti praizveden jedan balet, jedna dramska predstava i dvije komedije.

Balet "Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog, napisan prema libretu Mariusa Petipaa, a nastao od bajke Ernesta Theodora Amadeusa Hoffmanna u obradi Alexandra Dumasa, jedina je ovomjesečna premijera zagrebačkoga HNK, 11. prosinca. Predstava će biti postavljena kao hommage koreografu Waczlawu Orlykowskom i njegovoj koreografiji iz 1970. koju će otplesati Vesna Butorac Blaće i Dinko Bogdanić pod ravnanjem maestra Carla Palleschija. Riječ je o baletnoj bajci kojoj je radnja smještena u vrijeme Božića, a namijenjena je ponajprije mladoj publici u vrijeme božićnog darivanja.

U HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci 3. prosinca na programu Talijanske drame je komedija "Newyorški maraton" Edoardoa Erbe u redateljskoj obradi Neve Rošić. Predstava donosi priču o dvama maratoncima, Mariu i Steveu, koji treniraju za najmasovniji svjetski maraton, onaj u New Yorku. Stevea i Maria odigrat će Mirko Soldano i Bruno Nacinovich.

Osječki HNK 7. prosinca publici nudi praizvedbu drame "Naranča u oblacima" hrvatske dramske spisateljice Ivane Sajko u režiji Franke Perković i izvedbi Sandre Lončarić, Ivana Glovackog, Nele Kočiš, Milenka Ognjenovića, Ane Stanojević i Vjekoslava Jankovića. Radnja drame smještena je u čistilištu. Prikaz bezgraničnosti ljubavi osnovna je tema drame, ali ona dotiče i ostale životne probleme poput generacijskog nerazmjera, odnosa mladih prema autoritetima, nesnalaženje pojedinca u svojem okruženju, nerazumijevanje okoline, ali i najmračniju i najbolniju istinu: kako za drukčije, neprosječne ljude nema "sretnog" mjesta na ovome, niti na onome svijetu.

Komedija Tomislava Zajeca "John Smith, princeza od Walesa" u režiji Borne Baletića premijerno će biti izvedena 18. prosinca u varaždinskom HNK-u. Riječ je o priči o Johnu Smithu, opsjednutim princezom Lady Di, koji se jednoga dana počne odijevati kao da je on poznata princeza. Smith nije ni transvestit, niti homoseksualac, a promjene u njegovu životu počinju primjećivati njegova majka, poslovni prijatelji i bivša supruga. Komediju će odigrati Stojan Matavulj, Berislav Tomičić, Ines Bojanić i Darko Plovanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙