FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Velika većina Nijemaca koristi kondome krive veličine, obznanio je lokalni distributer tih artikala, nakon provedenog istraživanja u kojem je 2.500 muškaraca bilo zamoljeno da izmjere svoja spolovila u erekciji. Na većini pakovanja njemačkih kondoma naznačeno je kojih su veličina, ali tamošnji muškarci, bilo od srama ili taštine, samo kupuju "ekstra velike", rekao je Jan Krause iz njemačke tvrtke Vinico. U istraživanju je ustanovljeno da prosječna veličina muškog spolovila u erekciji iznosi 14.7 centimetara, a 40 posto ispitanika imalo je mjere između 12 i 15 cm. Kad se to usporedi s kondomima koje ti muškarci inače upotrebljavaju, utvrđeno je da ih samo 18 posto koristi onaj odgovarajuće veličine, objavio je Vinico.

NEW DELHI - Indijski savezni parlament uskoro će u svojim prostorijama postaviti defibrilatore kako stresne rasprave ne bi imale fatalne posljedice po zastupnike, objavili su lokalni mediji. List Indian Express objavio je da će 14 defibrilatora, svaki vrijedan 190.000 rupija (25.000 kuna), biti postavljeno na ključnim lokacijama u parlamentu, poput tamošnje knjižnice gdje se zastupnici najčešće opuštaju nakon cjelodnevnog rada. Naime, gotovo je 40 posto od 540 indijskih parlamentaraca starije od 60 godina, a tamošnje rasprave znaju biti poprilično žučne. Osim defibrilatora, parlament će u svojoj blizini imati i modernim medicinskim instrumentima potpuno opremljenu ambulantu, piše isti list.

NEW YORK - Radije bih da me uspoređuju s Elvisom Presleyjem nego da me protiv moje volje predstavljaju prorokom čitave jedne generacije, rekao je legendarni američki kantautor Bob Dylan u televizijskom intervjuu. "Nikada nisam htio biti ni prorok ni spasitelj", rekao je Dylan. "Elvis, možda. Htio sam biti kao on, ali prorok, to ne", rekao je pjevač kojemu su danas 63 godine. "Pogledate li moje pjesme, mislim da u njima nećete naći ništa što govori da predstavljam nekoga ili neku stvar", rekao je. Intervju će biti emitiran u nedjelju, dva tjedna nakon što je časopis Rolling Stone proglasio njegov singl "Like a Roling Stone" iz 1965., "najboljom pjesmom svih vremena".

LONDON - Scott McKie i Victoria Anderson su na svom vjenčanju u Manchesteru izgledali sretno i blistavo, kao i svaki par u takvoj prigodi, te se bez problema obvezali na ljubav u dobru i zlu do kraja života, to jest, barem u sljedećih 90 minuta. Priča o jednom od najneuspješnijih i najkraćih britanskih brakova počinje kada se mladoženja, vidno pod utjecajem alkohola, počeo drsko udvarati djeverušama svoje supruge. Ona to nije mogla otrpjeti pa ga je hladno pogodila pepeljarom u glavu. Scott je tada potpuno izgubio živce, podigao mladenku u zrak i bacio je iza šanka "kao vreću", ispričali su očevici. Uzvanici su pozvali policiju, ali je Scott uspio nokautirati dvojicu policajaca prije nego što je priveden. "Poznavali su se svega dva mjeseca prije vjenčanja. Cijela stvar je bila velika, velika pogreška", rekao je Scottov otac za Daily Mirror.

LONDON - Gotovo polovica Britanaca, sudeći prema istraživanju BBC-a, nikada nije čula za Auschwitz, zloglasni nacistički koncentracijski logor koji je postao simbolom holokausta i pokušaja "konačnog rješenja" židovskog pitanja. Rezultati istraživanja objavljeni su u četvrtak, a BBC je za sljedeću godinu najavio nove ankete budući da se 2005. obilježava 60. godišnjica oslobađanja tog koncentracijskog logora. Laurence Rees, producent serije "Auschwitz: Nacisti i 'Konačno rješenje'", kaže da se vjeruje da su užasi Auschwitza usađeni u kolektivno sjećanje nacije, ali to očito nije slučaj. Istraživanje je pokazalo da 45 posto ispitanih nije čulo za Auschwitz. Među ženama i osobama mlađim od 35 godina, čak 60 posto nikada nije čulo za taj zloglasni logor, unatoč popularnosti filmova o toj temi poput "Schindlerove liste", "Život je lijep" i "Pijanista".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙