FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disciplinski postupak protiv vinkovačkih policajaca

VINKOVCI, 2. prosinca 2004.(Hina) - Protiv dvojice policijskihslužbenika vukovarsko-srijemske Policijske uprave bit će pokrenutdisciplinski postupak zbog teže povrjede službene dužnosti priprivođenju i saslušanju dvojice Osječana potkraj prošlog tjedna,priopćila je danas ta policijska uprava, s isprikom mladićima "ako seosjećaju povrijeđenima".
VINKOVCI, 2. prosinca 2004.(Hina) - Protiv dvojice policijskih službenika vukovarsko-srijemske Policijske uprave bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrjede službene dužnosti pri privođenju i saslušanju dvojice Osječana potkraj prošlog tjedna, priopćila je danas ta policijska uprava, s isprikom mladićima "ako se osjećaju povrijeđenima".

Dvojicu Osječana, Marijana Budimira i Nikolu Užarevića, prošli je petak policija u Vinkovcima privela jer je jedan od njih sličio fotorobotu osobe koja je netom počinila pljačku. Kad su ih pustili, mladići su otišli u Osijek, javili se liječniku koji je utvrdio ozljede, te su osječkoj policiji prijavili da je policija u Vinkovcima prema njima brutalno postupila.

Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je nakon toga unutarnju kontrolu u vinkovačku Policijsku upravu koja je večeras priopćila kako je istraga o cijelom događaju, koju su obavili policijski službenici za zakonitost postupanja PU-a u suradnji s Odjelom za unutarnju kontrolu MUP-a, pokazala da se "ozljede koje su konstatirane u dvojice građana nisu mogle povezati s postupkom policijskih službenika".

U priopćenju se kaže kako su "dvojica policijskih službenika počinila određene propuste jer o uporabi sredstva prisile nisu sastavili izvješća, niti su o tome izvijestili nadređene".

Policija se u priopćenju ispričava Budimiru i Užareviću "ako se osjećaju povrijeđenima postupkom djelatnika PU-a".

Zbog propusta protiv policijskh službenika bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrjede službene dužnosti, a prikupljeni podatci o događau bit će dostavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, navodi se u priopćenju koje je potpisao načelnik PU-a Josip Grčanac.

(Hina) xdraž yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙